Museumkring Peelland

Museum De Wieger

■ ■ ■ ■ ■

De Wieger, Museum en Podium, met wisselende exposities en een gevarieerd programma met lezingen, muziek, theater en workshops. 

foto

Adres

Oude Liesselseweg 29
5751 WN Deurne
0493-322930

http://www.dewieger.nl
info@dewieger.nl

Openingstijden

Toegang museum en expositie woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en tijdens culturele activiteiten volgens programma, zie www.dewieger.nl

Ook geopend op 2e Kerstdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag en Hemelvaartsdag.

Gesloten: 1 januari, carnavalszondag, -maandag en -dinsdag, Koningsdag en 24, 25 en 31 december

 


Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelers.


Prijzen

  • Volwassenen en 65+ : € 8,00
  • Groep vanaf 15 personen € 5.00
  • CJP: € 4,50
  • Vrienden, MJK,  en kinderen tot 12 jaar: Gratis

Dit geeft toegang tot het gehele museum, inclusief de ateliers


Expositie

De Wieger, Museum en Podium,  met wisselende exposities  en een gevarieerd programma met  lezingen, muziek, theater en workshops.

Ruimte voor culturele ontmoetingen en inspiratie.

Het  museum biedt voor iedereen van jong tot oud:

De Wieger is een unieke plek, waar de lokale geschiedenis, kunst en cultuur samenkomen. In de grote statige, voormalige dokterswoning van Hendrik Wiegersma is sinds 1972 een museum gevestigd, dat zijn naam draagt. Vanaf 2016 kent De Wieger naast bijzondere tentoonstellingen een groeiend aantal podium activiteiten.

De begane grond is geheel beschikbaar voor steeds wisselende thema’s rond het leven en werken van Hendrik Wiegersma. Daarvoor zijn 20 thema’s ontwikkeld, waarvan er steeds een aantal te zien zijn in de vier zalen beneden.

De eerste verdieping met vijf zalen biedt ruimte aan grotere tentoonstellingen. Driemaal per jaar wordt de lopende tentoonstelling vervangen door een nieuwe. Het accent van de collectie van De Wieger en de tentoonstellingen ligt op de moderne kunst van het interbellum. Eigen werken en werken in langdurige bruikleen maken vaak deel uit van de lopende tentoonstelling.

In het Groot en Klein Atelier worden voortdurend kleine tentoonstellingen ingericht, variërend van plaatselijke kunstenaars tot heemkunde en examen-werkstukken uit het voortgezet onderwijs.

Het podium programma bevat een mix van muziek, theater, film en literatuur. Vaak gekoppeld aan een expositie of thema uit het museum, maar er is ook plaats voor boeiend en verrassend aanbod uit de regio of van aankomend talent.