Museumkring Peelland

Techniek met 'n Ziel

■ ■ ■ ■ ■

 

foto

Adres

Dorpsstraat 23
5758 AM Neerkant
077-8442 031

http://www.techniekmeteenziel.nl/
info@techniekmeteenziel.nl

Openingstijden

Het gehele jaar: Op woensdag t/m vrijdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

  • Op de volgende feestdagen is het museum gesloten: Carnaval, 1e Paasdag, Hemelvaartsdag, 1e Pinksterdag, Kerstdagen,  Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag,
  • Ook met Neerkant Kermis op de 1e zondag van juli. 
  • En tijdens de jaarlijkse Peelmert zijn we open vanaf 13.30 tot 16.30 uur. Rest van deze dag zijn wij gesloten voor afspraken. Voor de datum van de Peelmert raadpleeg de website.
  • Een afspraak op andere tijden is altijd mogelijk, dit kan aangegeven worden in het contact-aanmeldingsformulier op onze website, zie: https://www.techniekmeteenziel.nl/contact/aanmelden

Toegankelijkheid

Rolstoel toegankelijk bedrijf


Prijzen

  • Prijs p.p  € 7,00
  • Kinderen van 6 tot 12  € 3,50

Toegang is inclusief een kop koffie of thee, een zelfgebakken wafel en een persoonlijke gids.


Expositie

Museum Techniek met ‘n ziel bezit een uitgebreide verzameling elektrische apparatuur uit de afgelopen 100 jaar en toont de evolutie van elektriciteit en elektrische apparaten in ons dagelijks leven.

Binnen het museum staat een deel van de apparaten in een nagebouwde woon- en leef omgeving van toen. Zo loopt u door een elektra winkel, een woonkamer, een keuken en een café uit de vijftiger jaren.

Ook de jeugd komt aan zijn trekken door te beleven hoe eenvoudig het leven vóór de digitale revolutie was. Ze zien zwart/wit TV’s zonder afstandsbediening, grammofoonplaten, bandrecorders en huishoudelijke apparaten.