Museumkring Peelland

Museum voor Vluchtsimulatie

□ □ □ □ □

Wie droomt er nu niet van om eens zelf te vliegen in een echte vluchtsimulator? 

foto

Adres

Half Elfje 10a
5711 ES Someren
06-35 60 39 40

http://www.vluchtsimulatie.nl
info@vluchtsimulatie.nl

Openingstijden

Familiefeest, bedrijfsuitje, verjaardag of vrijgezellenavond? Of zomaar voor de kick? Kom ‘zelf vliegen’ in één of meerdere van onze vluchtsimulators. We hebben zelfs de cockpit van een Airbus 310/

Wie droomt er nu niet van om eens zelf te vliegen in een echte vluchtsimulator? Het kan! Vanaf 14 jaar. Ervaring is niet vereist.

  1. ‣Een standaard vliegprogramma voor één tot maximaal 15 personen duurt 3 uur.
  2. ‣Alle dagen van de week, overdag of 's avonds mogelijk, ben je op afspraak welkom 
  3. Voor een bezoek op afspraak bieden wij twee mogelijkheden:
    1. ‣Je wenst een kort bezoek aan het museum? Maak dan een rondleiding.
    2. ‣Wil zelf vliegen. Reserveer dan een vliegsessie.

Toegankelijkheid

Het museum is slecht toegankelijk voor rolstoelers.

Het museum is gevestigd  op het Industrieterrein Sluis 11, in Someren (Noord-Brabant). In de omgeving van Someren verwijzen VVV-borden [M Vluchtsimulatie]


Prijzen

Rondleiding:  €5.00 per persoon.

Een drie uur durende vliegsessie kost  €18,- per persoon, met een minimum van €50,- Voor een draaiende Airbus 310 komt daar een energiesupplement bovenop. Raadpleeg de tabel op de website van het museum.


Expositie

Rondleidingen

Een rondleiding is voor een kort bezoek van een uur. Kom je met een groep dan ben je maximaal anderhalf uur bezig. Niet iedereen mag dan vliegen, maar je krijgt wel veel over vliegen en luchtvaart te horen.

Bezoekers krijgen een rondleiding langs de simulators. Daarbij wordt de ontwikkeling van de luchtvaart gekoppeld aan de historie van de simulator. Naast het historisch beeld wordt ook ingegaan op de techniek, zowel die van de simulator als die van het besturen van een vliegtuig. Na ongeveer driekwartier is de rondleiding voltooid. Men kan beperkt (mee)vliegen.

Een standaard vliegprogramma

Dit programma is beschikbaar voor groepen van één tot maximaal 15 personen en duurt drie uur. Na binnenkomst krijg je een korte instructie. We vertellen je hoe een vliegtuig vliegt en hoe je het bestuurt. Daarna neemt de instructeur je mee naar de cockpit en leert je opstijgen, navigeren en weer landen op een vliegveld.

Afhankelijk van het aantal bezoekers zetten wij één of meerdere vluchtsimulatoren in. Zo krijgt iedereen de kans om minstens een half uur zelf te vliegen. Daarnaast kan je meevliegen met anderen, luisteren naar de luchtvaartverhalen of gezellig bijkletsen met je gezelschap. Koffie, thee of frisdrank zijn inbegrepen.

De Airbus A310 

Tot besluit van je bezoek starten we de simulator van de Airbus A310* op. Dan mogen vier personen in de grote cockpit plaatsnemen. Je krijgt een boeiende uitleg over al die schakelaars, meters en lichtjes, en ook hoe de vliegers dat allemaal onder controle houden. We starten de motoren… en de tijd vliegt!

*) De Airbus 310 vliegt helaas (nog) niet, maar geeft nu al een erg kolossale indruk. Omdat de machine buitengewoon veel energie nodig heeft, vragen we hiervoor  €10,- per uur extra. 

Het museum richt zich op bezoekers van veertien jaar en ouder.