Museumkring Peelland

Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

□ □ □ □ □

Kennis- en expositiecentrum voor de Deurnese historie 

foto

Adres

Stationsstraat 73
5751 HC Deurne
0493 320709

http://www.heemkundekringdeurne.nl
secretaris@heemkundekringdeurne.nl

Openingstijden

Tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur,

Elke eerste maandag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur is er een genealogie-bijeenkomst. Niet in juli en augustus.

Elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur ontmoetingsavond leden en vrije bezichtiging van de tentoonstellingen

Elke eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur zijn er inloopuren om u te helpen met het werken met onze historische encyclopedie DeurneWiki. U kunt dan ook terecht in het Heemhuis als u historisch materiaal ter beschikking wilt stellen t.b.v. DeurneWiki. Ook in juli en augustus.

Elke eerste woensdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur voor het raadplegen van onze bibliotheek. Niet in juli en augustus.

Elke tweede en vierde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur is er een fotoherkenningsbijeenkomst. Ook in juli en augustus.

Groepsbezoek: als u met een groep familieleden, vrienden of collega's op een door u gewenst tijdstip een bezoek wilt brengen aan het Heemhuis en / of gebruik wilt maken van de beugelbaan in de heemtuin,  kunt u daarvoor een afspraak maken via info@heemkundekringdeurne.nl. Het huren van de beugelbaan kost voor het eerste volle uur € 17,50 en het daarop volgend uur € 7,50. Inclusief uitleg over het spel.


Toegankelijkheid

Ons Heemhuis is op de begane grond toegankelijk voor rolstoelers.


Prijzen

Toegang gratis

Gratis koffie/thee met peperkoek; vrijwillige bijdrage welkom


Expositie

Het heemhuis staat op de gemeentelijke monumentenlijst en werd in 1907 gebouwd als woonhuis en café. Tot 1936 werd het als zodanig gebruikt door de familie Lutters. In 1989 kreeg de Heemkundekring de beschikking over dit pand van de familie Hohmann-van Doorne.
In het Heemhuis bevinden zich de bibliotheek, het documentatiecentrum en een zolder vol met oudheidkundige voorwerpen. Regelmatig zijn er wisseltentoonstellingen en in de kelder zijn tal van archeologische vondsten uit Deurne te bezichtigen. In de heemtuin ligt een beugelbaan, die bij goed weer gebruikt wordt.

Actuele informatie vindt u op onze website: www.heemkundekringdeurne.nl.